03 887 78 49 info@camembiere.be
Selecteer een pagina

Wie zijn wij?

Waar zijn wij?

Wat zijn wij?

In de media

Categorieën



In 1976 opent Mieke met de ‘Lekkerbek’ haar eerste kaaswinkel in Aartselaar, omdat ze toen nergens een goed stuk Emmental kon vinden.

38 jaar later is ze een van de meest ervaren kaasmeesters van België. Kaas heeft voor haar weinig geheimen. Ze ziet, ruikt en voelt een kaas aan en weet gewoon zoals geen ander hoe ermee om te gaan om een perfecte eindproduct te bekomen, voor ieders genot.

Plezier versterkt door haar enorm talent om het ‘mooi te maken’: kaasschotels en -buffetten worden dankzij haar verblindende taferelen, een plezier voor het oog en van uw smaakpapillen.

Een ding is zeker, de passie is nog steeds even hevig als bij het begin.

 

Op de leeftijd van 13 jaar wist Philippe dat hij ooit een kaaswinkel zou openen. Hij was mateloos gefascineerd door het transformatieproces van melk naar kaas. Het antwoord vond hij pas vijf jaar terug, toen hij de opleiding tot kaasmeester volgde.
De passie voor bier is wat later ontstaan toen hij de winkel opende. De liefde voor de combinatie kaas en bier deed hij op via wijn. Zijn toenmalige schoonmoeder had een wijnzaak en serveerde ook de allerbeste kazen. De combinatie van die twee was echter geen garantie voor een goede smaakcombinatie. “Integendeel, op een avond proefde ik bleekwater! Na de tweede of de derde keer, kwam ik op het idee om kaas te combineren met bier.”

“Smaak is erg persoonlijk. De ene houdt van bitter, de ander proeft liever zoet… Als ik voor mensen combinaties zoek, begin ik altijd met een gesprek: wat heeft u graag? Zachte smaken? Sterke smaken? En dan zoek ik de juiste combinatie, vanuit het negatieve: geen slechte smaken. Geen metaal, bloed, javel, zeep… Dat zijn dingen die je soms effectief proeft hoor!”

“Door de jaren leerde ik dat smaak van veel factoren afhangt. Het tijdstip van de dag, de sfeer, het humeur van een persoon, het moment… De ene dag ben je in de stemming voor de ene smaak, de andere dag niet.”


Laar 19
2630 Aartselaar

+32 3 887 78 49

info@camembiere.be

van dinsdag tot donderdag: van 9:30u tot 18:00u

vrijdag: van 9:30 tot 20:00u

zaterdag: van 8:00u tot 18:00u

zon- en feestdagen: van 8:00u tot 13:00u

maandag: gesloten

Camembiere


Camembière is in de eerste plaats een kaasspeciaalzaak. Het accent ligt zonder twijfel op een grondig selectie ambachtelijke kazen, met de voorkeur voor rauwemelkse- en hoevekazen. Wij zijn constant op zoek naar kleine kaasproducenten, uiteraard uit Frankrijk, maar ook Belgische, Italiaanse, Zwitserse, Spaanse en Engelse kazen vervolledigen onze aanbod.

De naam Camembiere doet het vermoeden, naast onze kazen etaleren wij een 100-tal artisanale Belgische bieren, voor alle smaken en types. Wij hebben ons gespecialiseerd in het combineren van de kazen en bieren en adviseren jullie graag verder voor een geslaagde avond plezier.

Daarnaast bieden wij een assortiment Italiaanse- en Spaanse-charcuterie, waaronder een belangrijk assortiment lactose- en glutenvrije producten.

Onze bistro met 6 tafels biedt de mogelijkheid om alles te degusteren wat wij in huis hebben: van een verrukkelijk ontbijt tot een kaasbordje met aangepaste bier, een lekker belegdbroodje, ook om mee te nemen of gewoon een kopje koffie met een stuk huisgemaakte kaastaart.

Geen zin om tot bij ons te komen? Laat u lekker lui verwennen met een ontbijt@home of schenk het voor een speciale gelegenheid.

Een feestje in zicht? Uiteraard bezorgen wij U zeer complete kaasschotels of zelfs -buffetten, en voor de niet-kaaseters: charcuterie- en tapasschotels.

Meer en meer horecazaken hebben de weg naar onze winkel gevonden en bieden onze kazen op hun dessertkaart.

Meer weten? Spring gerust eens binnen!


Camembière in de pers

2015


 

2014

 

2013


Pin It on Pinterest

Share This